Brainspotting

Loop je tegen blokkades aan in jezelf of beland je steeds in dezelfde (gevoels)patronen ondanks dat jij jezelf ander gedrag voorneemt? Dat kan komen door onderliggende ingrijpende ervaringen uit je verleden. Destijds heb je die ervaringen niet of onvoldoende verwerkt. De ermee gepaard gaande emoties zijn als blokkades opgeslagen in je lichaam en geest.

Brainspotting is een effectieve therapie waarbij deze blokkades worden opgeheven en ingrijpende ervaringen worden verwerkt en geïntegreerd. Je kunt bij mij terecht voor Brainspotting.

Brainspotting is te vergelijken met EMDR. Via een oogpositie wordt toegang gezocht naar de diepere lagen van je brein waar emotionele blokkades worden opgeslagen.
Bij de start van de brainspotting-sessie, helpt de therapeut de cliënt een specifieke ingrijpende ervaring in gedachten te nemen of een situatie waarin nare gevoelens of een blokkade wordt ervaren.
Daarbij krijgt de cliënt een koptelefoon op met zachte muziek die speciaal is ontwikkeld om de hersenen te activeren. Zodra de therapeut de juiste oogpositie bereikt, wordt een ‘brainspot’ geactiveerd. Op dat moment gaat het zintuigelijk geheugen van de cliënt middels reflexen alsnog verwerken wat destijds werd geblokkeerd. Mogelijke reflexen kunnen zijn: trillen, sensaties in het lichaam, gevoel van koude, warmte, drukgevoel, zwaardere ademhaling, spierpijn, spiertrekkingen, slikken, knipperen met de ogen etc.

De therapeut zoekt de oogpositie van de cliënt met een aanwijsstok waar een dopje op zit, de pointer. De cliënt kijkt naar het dopje van de pointer. Zodra de juiste oogpositie is gevonden, helpt de therapeut de cliënt om steeds zijn focus te houden op de lichamelijke reflexen die zich voordoen en deze de ruimte te geven zodat ze alsnog af worden gemaakt. Daarbij steunt de cliënt op de aanwezigheid van de therapeut die het verwerkingsproces actief begeleidt.

Kijk voor meer informatie op www.brainspotting.nl

Of bekijk dit interview met psychotherapeut David Grand Phd die Brainspotting ontwikkelde vanuit zijn ervaring met EMDR.

In het kort

De Levensadem Psychosociale hulpverlening is een professionele praktijk voor psychosociale therapie, relatietherapie en coaching.

Contact

Marie-Yvonne Klostermann
Thorbeckelaan 29
5103 BT Dongen

Telefoon

Mobiel: 06-24181473

Overige info

Aangesloten bij de LVPW, RBCZ en de SCAG
KvK: 72004266
BTWnr: NL 001680578B81
AGB-code praktijk: 90068147
AGB-code zorgverlener: 90109141