Gezinstherapie

Een warm en hecht gezin is de basis om als kind in geborgenheid en veiligheid op te groeien. Maar ook de ouders varen daar wel bij. Hoe fijn is het als je samen als gezin van elkaar kunt genieten, er op een constructieve manier voor elkaar kunt zijn zodat ieder gezinslid zich goed kan ontwikkelen. Helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend en soms zijn de conflicten meer aanwezig dan de harmonie. 

Daar kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen, ziekte, problemen op school, spanningen, kinderen in de puberteit, opvoedingsproblemen of miscommunicatie. Als één gezinslid lijdt, dan is dat van invloed op het hele gezin.

Gezinstherapie is een goede optie als je gezin al langere tijd uit balans is door ruzies en conflicten.

Ik kom als gezinstherapeut aan huis en ga jullie helpen om op een veilige en constructieve manier met elkaar in gesprek te gaan. Daarbij help ik jullie om je meer bewust te worden van jullie interactiepatronen en jullie onderlinge communicatie te verbeteren. We versterken wat daarin goed is en disfunctionele patronen maken we functioneel. Ieder gezinslid krijgt de ruimte om in te brengen wat er op zijn/haar hart ligt, wat hij/zij vindt, ervaart en nodig heeft. Ik help jullie om weer verbinding met elkaar te ervaren.

Gezinstherapie vindt bij voorkeur plaats met het hele gezin, maar er kunnen situaties zijn waarbij ik een deel van het gezin met elkaar in gesprek laat gaan, bijvoorbeeld een broer-zus gesprek of een ouders-kind gesprek. Deze deel-gesprekken kunnen bij mij in de praktijk plaatsvinden.

Bij gezinstherapie aan huis breng ik naast het gezinstherapie-tarief ook de reiskosten en de reistijd in rekening.

Gezinstherapie valt onder relatietherapie. Er zijn ziektekostenverzekeringen die relatietherapie in 2021 gedeeltelijk vergoeden vanuit de aanvullende verzekering, zoals CZ, Prolife, ONVZ. Neem hiervoor zelf contact op met je zorgverzekeraar.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op...

In het kort

De Levensadem Psychosociale hulpverlening is een professionele praktijk voor psychosociale therapie, relatietherapie en coaching.

Contact

Marie-Yvonne Klostermann
Thorbeckelaan 29
5103 BT Dongen

Telefoon

Mobiel: 06-24181473

Overige info

Aangesloten bij de LVPW, RBCZ en de SCAG
KvK: 72004266
BTWnr: NL 001680578B81
AGB-code praktijk: 90068147
AGB-code zorgverlener: 90109141