Over mij

Ik ben Marie-Yvonne Klostermann en al vanaf mijn jongste jaren geboeid door mensen, door hun eigenheid en hun levensgeschiedenis. Vanuit mijn eigen bewogen levensgeschiedenis waar pijn en lijden mij niet vreemd waren heb ik prachtige ervaringen opgedaan van heling en vandaaruit ontstond gaandeweg het verlangen om mij ten dienste te stellen van de lijdende mens die zich geconfronteerd ziet met gebrokenheid, in zichzelf en buiten zichzelf.

Ik ben iemand die van uitdagingen houdt en ik heb het nodig om passie en vreugde te ervaren in wat ik doe. In een ver verleden heb ik HBO-V gestudeerd waarna ik er vervolgens voor koos eerst optimaal te genieten van onze vier opgroeiende kinderen. Tegelijkertijd volgde ik tal van opleidingen en cursussen met name op sociaal en pastoraal gebied. Zo heb ik samen met mijn man een jaar lang in Spanje gewoond om daar een curriculum te volgen in theologie, filosofie, ethiek en gemeenschapsleven. De afgelopen vijftien jaren heb ik mij o.a. bezig gehouden met geestelijke begeleiding in de vorm van korte of langere coaching-trajecten waarbij ik de laatste jaren ook stellen begeleid middels relatietherapie. Ik ben mij verder gaan ontwikkelen met het behalen van het 4 jarige post-HBO diploma Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestalt Gezinsstherapie aan het Kempler Instituut Nederland. Tevens heb ik mij verdiept in de Emotionally Focused Therapy (EFT) en ben ik als relatietherapeut partner van de Relatie Herstel Academie

De naam van mijn praktijk – De Levensadem Psychosociale hulpverlening – staat wat mij betreft voor wat er in het therapeutische proces plaats vindt: door de interactie met de therapeutische ander komt er meer ruimte, meer leven, er wordt als het ware de Levensadem ingeblazen, zoals dat gebeurde in het verhaal over de mens Adam die tot leven kwam.

Ik ben 30 jaar getrouwd en ervaar veel voldoening vanuit mijn relatie. Ik merk en herken dat het de basis is om in alle andere dimensies mij in vrijheid en met lef te ontwikkelen. Mijn ervaring als begeleider van stellen maakt dat ik relatietherapie van onschatbare waarde vind.

God heeft een belangrijke plaats in mijn leven, ik voel mij geliefd en gezien, erkend en gekend en dat heeft mij tot een vrolijke authentieke persoon gevormd. Cliënten die het christelijk geloof graag een rol willen laten spelen in de therapie kunnen dit kenbaar maken. Tevens ben ik beschikbaar voor zingevingsvragen en pastorale geestelijke begeleiding. Ik heb ruime ervaring met het werken vanuit de diverse christelijke denominaties. Ik ben goed thuis in de diversiteit aan levensbeschouwelijke achtergrond en ik stem daarbij mijn werkwijze af op de levensbeschouwelijke achtergrond van de cliënt.  Samen bespreken we bij de intake hoe dit gestalte krijgt in de therapie.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op...

In het kort

De Levensadem Psychosociale hulpverlening is een professionele praktijk voor psychosociale therapie, relatietherapie en coaching.

Contact

Marie-Yvonne Klostermann
Thorbeckelaan 29
5103 BT Dongen

Telefoon

Mobiel: 06-24181473

Overige info

Aangesloten bij de LVPW, RBCZ en de SCAG
KvK: 72004266
BTWnr: NL 001680578B81
AGB-code praktijk: 90068147
AGB-code zorgverlener: 90109141